Chřestový salát se ztracenými vejci

Proč právě chřest? Protože máme zrovna chřestovou sezónu, která trvá jen velmi krátce. Jeho nezamněnitelná, jemná chuť stojí za vyzkoušení! :)

Potřebujeme:
10 výhonků zeleného chřestu
2 vajíčka
2 rajčata
1 stroužek česneku
hrst sušených rajčat
sůl, pepř
olej

Postup:
Chřest očistíme, svážeme na dvou místech provázkem a postavíme do hrnce tak, aby špičky čouhaly ven z hrnce. Vaříme v osolené vodě asi 1 - 3 minuty (podle tloušťky výhonků). Po uvaření vyjmeme a necháme vychladnout.
Česnek nakrájíme nadrobno a vhodíme do pánve s olejem. Až začne vonět, přidáme na plátky nakrájená rajčata a opékáme, dokud nezezlátnou. Poté přidáme sušená rajčata a opatrně promícháme, osolíme a opepříme.
Nakonec do vroucí vody vhodíme rozklepnutá vajíčka a vaříme asi 1 - 2 minuty, aby byl bílek uvařený, ale žloutek ještě tekutý. Z chřestu odstraníme provázky a nakrájíme podle libosti.  Můžeme ozdobit parmazánem nebo opraženými vlašskými oříšky.

A máme hotovo! Opravdu jednoduché a lehké jídlo na teplé dny. :)