herbarium logo tra m.png

Bylinky, to je, oč tu běží. Jsou krásné, jsou léčivé a jsou všude kolem nás. 

Dýňový dip nasladko

Dýňový dip nasladko

Ano, začal nám podzim a my se můžeme těšit na jídla, která se v létě jíst nedala. Zahřívací polévky, hutné kaše a spousta dalších dobrot.
Dýně je typická pro tohle období. Svou zářivou barvou rozsvítí naše talíře a zásobí nás energii, kterou potřebujeme před zimou ještě načerpat.
Tenhle recept je rychlý a jednoduchý, jak facka. Za to vás překvapí svou neobvyklou chutí. Skvěle se hodí k palačinkám nebo lívancům.

Potřebujeme:
1/2 upečené dýně Hokkaido
1 jablko nastrouhané nahrubo
půl lžičky skořice
půl lžičky kardamonu
med podle chuti

Postup:
Dýni rozpůlíme a odstraníme semínka (ty si můžeme usušit a schovat na příští rok :) ). Půlku pečeme na 180°C asi 30 minut. Poté necháme vychladnout, vydlabeme, přidáme koření, med a rozmixujeme. Smícháme s nastrouhaným jablkem a máme hotovo! 

TIP: můžeme přidat oblíbená semínka, oříšky nebo kakaové boby.
 

Vegan tofu paštika

Vegan tofu paštika

Mátový sirup

Mátový sirup